
آزمایش سیرولیموس (Sirolimus)

آمادگیهای لازم برای انجام آزمایش
نمونه باید درست قبل از دوز بعدی دارو یا طبق دستور پزشک گرفتهشود.
معرفی آزمایش سیرولیموس
سیرولیموس، داروی جدید سرکوبکنندهی سیستم ایمنیست که برای بیمارانی که پیوند عضو داشتهاند، دادهمیشود. سیستم ایمنی در حالت طبیعی، عضو پیوندزدهشده را به عنوان عاملی بیگانه تلقی کرده و به آن حمله میکند که این مسئله سبب رد پیوند میشود. سیرولیموس، این پاسخ سیستم ایمنی را محدود کرده و با مهار کردن فعالیت، تکثیر و تولید آنتیبادیها توسط سلولهای ایمنی، به جلوگیری از رد پیوند کمک میکند.
هدف از انجام آزمایش
آزمایش سیرولیموس برای افرادی که بهتازگی پیوند عضو انجام دادهاند انجام میگیرد و هدف از آن، سنجش میزان این دارو در بدن فرد است تا بررسی شود آیا میزان دارو به حد درمانی (برای جلوگیری از رد پیوند) رسیده و آیا سطح آن کمتر از سطوح مسمومیت با این دارو هست یا نه. در این شرایط نظارت بسیار مهم است چرا که محدوهی اثر دارو بدون ایجاد مسمومیت، بسیار باریک است. در صورتی که فرد هم از سیرولیموس و هم سیکلوسپورین (یا تاکرولیموس) استفاده کند، باید برای بررسی غلظت هر دو دارو نظارت شود.
چگونگی انجام آزمایش
از نمونهی خونی برای انجام این تست استفاده میشود.
تست Sirolimus به چه دلایلی انجام میشود؟
آزمایش سیرولیموس در اوایل دوره ی درمان بهصورت مکرر انجام میگیرد. به دلیل این که تأثیر این دارو از بدن دیرتر از بین میرود (نیمهی عمر طولانی دارد)، مدتی طول میکشد تا سطح آن در خون ثابت بماند. بعد از تعیین دوزها و مشخص شدن قابلیت تحمل دارو توسط فرد، تعداد دفعات مورد نیاز برای آزمایش سیرولیموس نیز کاهش مییابد.
این آزمایش ممکن است در صورت تغییر در دوز یا ترکیبات دارو (تبدیل محلول خوراکی به قرص یا برعکس)، تغییر در داروهای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی و یا در صورت بروز علائم مرتبط با عوارض جانبی، مسمومیت با دارو یا رد پیوند نیز انجام بگیرد.
در حین انجام آزمایش
ممکن است بههنگام خونگیری کمی درد یا سوزش را در محل فرو رفتن سوزن به بدن احساس کنید. ممکن است در محل خونگیری کمی احساس ضربان قوی نیز بکنید. همچنین احتمال کبودی نیز وجود دارد ولی بهزودی رفع خواهد شد.

آزمایش سیرولیموس در کرمانشاه
در کرمانشاه برای انجام این آزمایش در اسرع وقت و با بالاترین دقت، میتوانید به مجموعه آزمایشگاهی بوعلی مراجعه کنید.
تفسیر نتایج آزمایش
مقادیر بالاتر از حد برای درمان سبب بروز علائم مربوط به سمّیت دارو میشوند. مقادیر بسیار پایین نیز سبب رد شدن پیوند خواهد شد. بستهبه نتایج آزمایش، پزشک دوز دارو را تنظیم میکند.
در صورت مصرف سایر داروهای سرکوبکنندهی ایمنی، بیمار باید ارتباط بیشتری با پزشک و تیم جراحی پیوند عضو برقرار کند تا از عدموجود تداخل دارویی در بین داروهای مصرفی فرد اطمینان حاصل شود.
مطالب نوشتهشده در این صفحه، صرفاً برای آشنایی شما با این آزمایش آماده شده است و بههیچعنوان نمیتواند جایگزین نظر پزشک معالج شما در تشخیص و درمان بیماریها باشد. لطفاً برای هرگونه مشاوره در زمینه انجام و تفسیر آزمایش، به پزشک خود مراجعه کنید.