WordPress database error: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-7db1-59942a-87977.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

آزمایش آنتی‌بادی ضد‌پراکسیداز تیروئیدی (Anti-TPO) - مجموعه آزمایشگاه بوعلی کرمانشاه
Warning: mysqli_query(): (HY000/1): Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-7db1-59942a-8797a.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device") in /home4/boualilab/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2431

خطای پایگاه‌دادهٔ وردپرس : [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-7db1-59942a-8797a.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SELECT wp_posts.* FROM wp_posts LEFT JOIN wp_term_relationships ON (wp_posts.ID = wp_term_relationships.object_id) WHERE 1=1 AND ( wp_term_relationships.term_taxonomy_id IN (76) ) AND wp_posts.post_type = 'nav_menu_item' AND ((wp_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY wp_posts.ID ORDER BY wp_posts.menu_order ASC

  • 08338385712
  • همه‌روزه (به‌جز روزهای تعطیل) از 6:30 صبح الی 20:30 عصر

آزمایش آنتی‌بادی ضد‌پراکسیداز تیروئیدی (Anti-TPO)

آمادگی‌های لازم برای انجام آزمایش
نیازی به آمادگی خاصی قبل از انجام تست آنتی‌بادی تیروئید نیست.

در صورتی که هم‌زمان با این آزمایش، تست‌های عملکرد تیروئید مثل TSH، T3 یا T4 را نیز انجام می‌دهید، حتماً دارو‌ها و مکمل‌های مصرفی خود را با پزشک در میان بگذارید.

معرفی آزمایش آنتی‌بادی ضد‌پراکسیداز تیروئیدی

آنتی‌بادی‌های تیروئید زمانی به وجود می‌آیند که سیستم ایمنی فرد به‌اشتباه بخشی از غده‌ی تیروئید و یا پروتئین‌های آن را مورد هدف قرار بدهد. این پاسخ خودایمن، که اشتباهاً سیستم ایمنی به بافت‌های خودی آسیب ‌می‌زند، منجر به التهاب مزمن تیروئید، آسیب بافت و یا مختل شدن عملکرد تیروئید می‌شود.

آزمایش‌های خون، حضور آنتی‌بادی‌های ویژه‌ی تیروئید و تعداد آنها در خون را اندازه‌گیری می‌کنند. درک دلیل عدم‌عملکرد طبیعی تیروئید، به پزشکان در مورد تصمیم‌گیریِ بهترین روش درمانی برای بیماران کمک می‌کند.

هدف از انجام آزمایش

آزمایش‌های آنتی‌بادی تیروئید برای هدف‌های مختلفی انجام می‌گیرند. اغلب، این آزمایش‌ها به‌منظور تشخیص علت کم‌کاری یا پرکاری تیروئید انجام می‌شوند. هیپوتیروئیدیسم برای توصیف غده‌ی تیروئید کم‌کار و هایپرتیروئیدیسم برای پرکاری آن به کار برده می‌شود. آزمایش آنتی‌بادی تیروئید به این منظور نیز انجام می‌گیرد:

برای تشخیص بیماری‌های خودایمن مثل تیروئیدیت هاشیموتو (Hashimoto’s thyroiditis) یا بیماری گریوز (Graves’ disease)
انتخاب بهترین روش درمانی
بررسی احتمال بد‌تر شدن بیماران با کم‌کاری تیروئید خفیف
ارزیابی خطر برای جنین در مادران باردار مبتلا به بیماری تیروئید
تخمین خطر عود مجدد بیماری گریوز بعد از درمان آن
برای نظارت بر بیمارانی که قبلاً به سرطان تیروئید مبتلا بوده و تحت‌درمان قرار گرفته‌اند

چگونگی انجام آزمایش

از نمونه‌ی خونی برای انجام این تست استفاده می‌شود.

تست Anti-TPO به چه دلایلی انجام می‌شود؟

پزشک زمانی تست دی‌دایمر را تجویز می‌کند که علائم لخته شدن خون در فرد وجود داشته باشد. این علائم عبارتند از:

تورم، درد، گرم‌شدن و تغییر رنگ پوست پا
درد شدید قفسه سینه، مشکل در تنفس، سرفه همراه با خروج خون
ضربان قلب سریع
خونریزی لثه، تهوع و استفراغ، تشنج
درد شدید معده و عضلات
کاهش ادرار

همچنین پزشک ممکن است آزمایش دی‌دایمر را برای بررسی روند درمانی انعقاد داخل عروقی منتشره (DIC) تجویز کند.

در حین انجام آزمایش

ممکن است به‌هنگام خونگیری کمی درد یا سوزش را در محل فرو رفتن سوزن به بدن احساس کنید. همچنین ممکن است در محل خونگیری کمی احساس ضربان قوی نیز بکنید.

آزمایش Anti-TPO در کرمانشاه

در کرمانشاه برای انجام این آزمایش در اسرع وقت و با بالاترین دقت، می‌توانید به مجموعه آزمایشگاهی بوعلی مراجعه کنید.

دلایل تجویز آزمایش

آزمایش آنتی‌بادی تیروئید به‌منظور اندازه‌گیری آنتی‌بادی‌های تیروئید انجام می‌گیرد. در حالت عادی، آنتی‌بادی‌ها به مواد بیگانه در داخل بدن مثل باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها و سموم حمله می‌کنند.

در بیماران مبتلا به بیماری خودایمن، آنتی‌بادی‌ها به‌اشتباه بافت‌های خودِ بدن را مورد هدف قرار می‌دهند. این آنتی‌بادی‌ها که به سلول‌های خودی حمله می‌کنند، به‌عنوان اتوآنتی‌بادی (Autoantibody) یا آنتی‌بادی ضد‌تیروئید (Antithyroid antibody) نیز شناخته‌می‌شوند.

تفسیر نتایج آزمایش

این آزمایش وجود میزان غیرعادی از آنتی‌بادی‌های تیروئید را نشان می‌دهد که این نیز خود نشانه‌ی وجود بیماری خودایمن است. تفسیر آزمایش آنتی‌بادی تیروئید کمی پیچیده بوده و نتایج نرمال، از آزمایشگاهی به آزمایشگاه دیگر متغیر است. توصیه می‌کنیم در مورد اهمیت نتایج آزمایش خود با پزشک یا متخصص مشورت کنید. محدوده‌ی مرجع‌های معمولا بر این اساس است:

آنتی‌بادی تیروئید پر‌اکسیداز (TPOAb): افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید ممکن است آزمایش TPOAb انجام بدهند.

آنتی‌بادی‌های TPO تقریباً در تمام بیماران مبتلا به بیماری هاشیموتو بالا بوده و در بیش‌از نیمی از بیماران مبتلا به بیماری گریوز بیشتر از حد طبیعی‌ست. گرچه، افرادی که از خود علائم بیماری تیروئید را نشان نمی‌دهند نیز ممکن است آنتی‌بادی TPO داشته‌باشند.

آنتی‌بادی تیروگلوبولین (TgAb): با این که میزان آنتی‌بادی TgAb در بیماران مبتلا به بیماری خودایمن تیروئید بالاست ولی معمولاً این آزمایش برای بیماران مبتلا به هاشیموتو و بیماری گریوز انجام نمی‌گیرد. ممکن است آنتی‌بادی‌های آنتی‌تیروگلوبولین برای نظارت بعد از درمانِ بیماران مبتلا به سرطان تیروئید انجام بگیرد.

آنتی‌بادی ضد‌گیرنده تیروتروپین (TRAb): دو آزمایش ممکن است برای سنجش آنتی‌بادی‌های ضد‌گیرنده‌ی تیروتروپین انجام بگیرد. یکی از این آزمایش‌ها، به دنبال ایمونوگلوبین مهارکننده‌ی اتصالی TSH (TBI یا TBII) بوده و آنتی‌بادی‌های تحریکی، بلوک‌کننده و خنثی‌کننده را اندازه می‌گیرد. بیماران باید در مورد محدوده‌ی طبیعی نتایج آزمایش TRAb را با پزشک خود مشورت کنند.

ایمونوگلوبین محرک تیروئید (TSI): رایج‌ترین TRAb که در آزمایش‌های آنتی‌بادی تیروئید اندازه‌گیری می‌شود، ایمونوگلوبین محرک تیروئید است.

بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری گریوز مقادیر آنتی‌بادی غیر‌طبیعی دارند که غده‌ی تیروئید را تحریک می‌کند. با اینکه همه‌ی این بیماران سطح قابل‌تشخیصی از این آنتی‌بادی‌ها را ندارند، نتیجه‌ی مثبت برای آزمایش آنتی‌بادی تحریکی گیرنده‌ی تیروئید برای تشخیص بیماری گریوز در نظر گرفته‌می‌شود.

توجه

مطالب نوشته‌شده در این صفحه، صرفاً برای آشنایی شما با این آزمایش آماده شده است و به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند جایگزین نظر پزشک معالج شما در تشخیص و درمان بیماری‌ها باشد. لطفاً برای هرگونه مشاوره در زمینه انجام و تفسیر آزمایش، به پزشک خود مراجعه کنید.

نام‌های دیگر آزمایش
Thyroid Peroxidase, TPO, Microsomal Antigen, Anti-TPO Antibodies, Thyrotropin Receptor Antibodies, TRAbs, Stimulating Antibodies, Thyroid-Stimulating Antibodies, Thyroid-Stimulating Immunoglobulins, TSI, Thyroid-Stimulating Hormone Receptor Antibody, TSH Receptor Antibodies, TSH Receptor-Binding Inhibitor Immunoglobulin, TBII, TBI, Thyroglobulin Antibody, TgAb, Thyroid Autoantibodies
منابع
A.D.A.M. Medical Encyclopedia. Venipuncture.
A.D.A.M. Medical Encyclopedia. TSI test. https://medlineplus.gov/ency/article/003685.htm
A.D.A.M. Medical Encyclopedia. Thyroid peroxidase antibody. https://medlineplus.gov/ency/article/003556.htm
A.D.A.M. Medical Encyclopedia. Antithyroglobulin antibody test. https://medlineplus.gov/ency/article/003557.htm
American Board of Internal Medicine. ABIM laboratory test reference ranges. https://www.abim.org/Media/bfijryql/laboratory-reference-ranges.pdf
American Society of Clinical Oncology. Guide to thyroid cancer. https://www.cancer.net/cancer-types/thyroid-cancer
واتساپ